Annemie Heylen Rotating Header Image

Cursus slibversierd aardewerk 6/6-17/6 2016 Swalmen, Nederland.

14 dagen heb ik mij onbezorgd kunnen onderdompelen in deze nieuwe techniek. Onbezorgd qua logies, eten en drinken, was en plas, dankzij het uitstekende Pension Neske in Beesel bij Gerda en Frans.  Iets minder onbezorgd was de cursus. Vanaf dag 1 was het hard werken geblazen: het draaien met rood aardewerk, afdraaien, slibben met witte engobe, decoreren met ringeloor, penseel of maatbeker met ingekleurde engobes en glazuren, het rauw glazuren: al deze handelingen moesten gebeuren op en voor elk werk – en dan vooral de rand – te droog werd. Lichte paniek brak dus regelmatig uit vanaf dag 2. Maar onder de experte leiding van Joop Crompvoets en Niek Hoogland begon het ritme en het vertrouwen er snel in te komen. Proeftegels, doorlopend gestookt in de electrische ovens, gaven snel een idee van de talloze mogelijkheden.

1-P1060435

Kers op de taart was de houtstook in week 2. De sfeer was uitstekend, het eindresultaat van de werken navenant.

1-P1060426

4-P1060430

2-P1060424

Leave a Reply